Gyermek úszásoktatás

Foglalkozásaink szeptember elejétől május végéig tartanak.

 

Bemutatkoznak a ZÖLDBÉKA és barátai :)

A ZÖLDBÉKA Úszó Club átalakult Kétéltű Béka Sportegyesületté;

friss információkért keresse fel honlapunkat:  www.keteltuse.hu 

A ZÖLDBÉKA Úszó Clubban 5 csoportra osztjuk a gyerekeket, minden csoportnak 3 fokozata van, a harmadik tudásszint után lehet a következő csoportba lépni.
A gyerekek minden hónap végén értékelő matricát kapnak, amit a BÉRLET -ben gyűjtenek, így a szülők havonta nyomon tudják követni gyermekük fejlődését.

Kisvizes csoportok leírása:

 • Ebihal / Vízhez szoktató csoport:zbuc-allatok_ebihal-1

Ide várunk minden olyan gyermeket, aki még nem szokta meg a víz közeget, bátran mozog de az alapok még hiányoznak. Itt megtanulhatják, hogyan kell a medencébe mozogni, sétálni, ugrálni, a víz alá bukni, lebegni, siklani. Egyes lábtechnikákat, szárazon és a vízpartján. Az óra oktatási segédeszközök használatával, játékos módszerekkel, rávezetéssel történik. Fontos, hogy az alapok meglegyenek.

 

 • Törpeharcsa / Kezdő csoport:zbuc-allatok_torpeharcsa-1

Vízhez szokott gyerekeknek ajánljuk, akik már otthonosan mozognak a vízben. Ebben a csoportban segédeszközökkel és anélkül, megtanulják a helyes lábtempót és kartempót (hát, mell, gyors). Csak a jól rögzült, helyesen végrehajtott lábtempóra és vízfekvésre lehet építeni, ehhez sok gyakorlási időre van szükség.

 

 • Krokodil / Középhaladó csoport:zbuc-allatok_krokodil-1

A jól begyakorolt helyes lábtechnikára, és kartempóra beépítjük a légc serét. Majd végül összerakjuk a tanultakat és megtanítjuk a ritmusát az úszásnemeknek.
E csoport tagjait, már a nagymedencében is oktatjuk, (vegyes csoportok), viszont elengedhetetlen a kisvizes oktatás (a nagyobb gyerekeknél is), mivel itt tudjuk javítani a technikát (fel tud állni, meg tudjuk beszélni min, kell változtatni). Nem az a lényeg, hogy a gyerekek elfáradjanak, hanem hogy megtanuljanak úszni!

Nagy vizes csoportok leírása:

 • Delfin / Haladó csoport:zbuc-allatok_delfin-1

A nagy medence hőfoka 5 fokkal alacsonyabb, mint a kisvízé. Emiatt az izmok máshogy reagálnak, mint eddig. Ráadásul még mély is a víz. Ezt mind meg kell szokni! Idő kell a gyerekeknek, hogy ezt az újabb közeget elfogadják. Itt a Szülők türelmére is számítunk, nem szabad erőltetni! Ha ráéreznek, hogy ugyan azt kell csinálniuk, mint eddig a kisvízben, megkedvelik és már vissza sem szeretnének menni a tanmedencébe!
Ha már bátran mozognak, beugranak, ki-be mennek, újból elkezdjük a lábtempózást. Meg kell, hogy erősödjenek a lábizmaik. Erre tudjuk ráépíteni a kismedencében már megtanult kartempót, levegővételt és a ritmust. Megtanítjuk a pillangóúszást (akinek a testi adottságai engedik) és a  fejesugrást.

 • Cápa / Edző csoport:zbuc-allatok_capa-1

A négy úszásnemhez (hát, mell, gyors, pillangó)  tartozó rajt, forduló, célba érkezés megtanítása. Úszásnemek technikai gyakorlása. Ebben a csoportban igazán sokat úsznak a gyerekek! Itt már játék helyett inkább az ügyességi feladatok dominálnak!

 

 

 • Kardszárnyú delfin / Uszonyos úszás csoport:

Az Uszonyos úszásra már úszni tudó jelentkezőket várunk, az alábbi korcsoportok szerint. Az oktatásokra első pár alkalommal a speciális felszerelést biztosítjuk, eszköz bérlési lehetőség lesz.

 

 

 • Vegyes órák:

Egyes csoportok tagjait, már a nagymedencében is oktatjuk, viszont elengedhetetlen a kisvizes oktatás, mivel itt tudjuk javítani a technikát (fel tud állni a gyerek, meg tudjuk beszélni min, kell változtatni). A nagyobb gyerekeket is oktatjuk kisvízben, ez nem ciki, itt könnyebben tudjuk a technikát javítani, mint a nagy vízben. Nem az a lényeg, hogy a gyerekek elfáradjanak, hanem hogy meg tanuljanak úszni!

Az óra menete:

 • Szárazföldi gimnasztika,
 • Úszásoktatás, vagy edzés,
 • Játék.

Kiegészítő foglalkozások az órákon belül:

 • Szárazföldi gimnasztika: Minden csoportnál kötelező!

Nagyon fontos a szárazföldi gimnasztika, sportág specifikusan van felépítve. Azokat a mozdulatokat gyakoroljuk, amiket vízben is elsajátítunk, felesleges elemeket nem, tartalmaz. Először szárazon kell tudni megcsinálni azt, amit majd vízben gyakorolunk. Itt tanulják meg a vezényszavakat is, ami a ritmus miatt fontos! Lehet, hogy néha időigényesnek tűnik, de ez majd kamatozódik a vízben.

 • Játék: Minden óra végén elengedhetetlen fontosságú a megérdemelt játék.

 

Pesterzsébeti Uszoda: Budapest, Zodony utca 1, 1204

 • Gyermek úszásoktatás
 • Felnőtt úszásoktatás
 • Edzés
 • Technikajavítás

Hozzászólások lezárva.